Készíthető-e terhesség alatt sminktetoválás?

A terhesség időszakában sok kismamában felmerül a gondolat, hogy szeretné még inkább kiemelni nőiességét, például egy igényesen elkészített sminktetoválás révén, vagy éppen régi, megfakult tetoválását szeretné ismét felfrissíteni.

Fontos azonban tisztában lennünk azzal, hogy terhesség vagy szoptatás során a pigmentek másképp, vagy szélsőségesen más árnyalatban jönnek elő, megváltoztatva ezzel a végső eredmény kimenetelét.

Ilyenkor a test egyébként is nagyon érzékeny állapotban van, és bármilyen beavatkozás előtt mindenképpen javasolt konzultálni orvosunkkal. Igaz, hogy a sminktetoválás – legyen akár szemhéj-, szemöldök- vagy szájtetoválás – az igényeink fókuszában, olyan beavatkozás, mely bőrbe juttatott pigmentekkel megy végbe, és általában nem jár komoly egészségügyi kockázattal, ennek ellenére az egyéni körülményeket mindig figyelembe kell venni.

Terhesség alatt jelentős hormonális változások zajlanak le a női testben. Ezek az ingadozások nagymértékben befolyásolhatják a sminktetoválás teljes folyamatát, aminek az eredménye így a terhesség alatt, és azt követően egyaránt változhat. Az anyagcsere is átalakul, a bőr sokkal érzékenyebbé válik, és gyakrabban jelenhetnek meg allergiás reakciók, még annak ellenére is, hogy előtte semmilyen hasonló panaszt nem érzékeltünk. Az ilyen reakciók olykor szintén a pigmentek kilökődését eredményezhetik.

Egy profi szakember magas szintű sminktetováló tanfolyam, és további számos speciális beauty képzés keretein belül sajátítja el a szakma legfontosabb alapjait, így bármikor a legjobb kezekbe kerülünk, ha egy színvonalas szalon szolgáltatásait választjuk. Ennek ellenére tudnunk kell, hogy a tetoválás minőségét egyéni adottságaink is óriási mértékben befolyásolják. Legyen az terhesség vagy egyéb hormonális változás, nem érdemes megkockáztatnunk a minőséget, hiszen az önbizalmunk múlhat azon, hogy azt kapjuk-e végeredményül, amit elképzeltünk.

Ezért semmiképpen ne vegyük félvállról, ha terhesség, változókor, vagy valamilyen egészségügyi probléma áll fenn esetünkben. A legjobb, ha minden esetben szakemberrel konzultálva, és az orvosi tanácsokat követve döntünk az ilyen jellegű beavatkozásokról.

Korábbi bejegyzések:

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sminktetoválás 2023 minden lehetőség

letölthető E-book

Minden hasznos infoval, mielőtt döntést hozol