Sajnos bárkivel előfordul, hogy a tartós sminktetoválás nem úgy sikerül, ahogy szerettük volna. Ha nem vagyunk elégedettek sem szabad pánikba esni, hiszen van lehetőség a sminktetoválás eltávolítására.

Tippek a tartós sminktetoválás eltávolításához

A tartós smink nagyszerű módja a megjelenés javításának. Bármilyen stílusú smink megvalósítható vele, álcázhatjuk a kisebb hegeket, és kijavíthatjuk azokat a tökéletlenségeket, amelyek miatt bizonytalanok vagyunk.

A tartós sminktetoválás legnagyobb előnye egyértelműen az a tény, hogy nem mosódik le, és a kezeléstől függően hónapokig vagy évekig is kitart. De ha nem sikerül, és végül elégedetlenek vagyunk az eredménnyel, akkor ez az áldás átokká válhat.

Mivel a kozmetikai tetoválás csak félig állandó, idővel magától is elmúlik. De néha ezt nem lehet kivárni, ilyenkor érdemes kipróbálni valamelyik sminkeltávolítási módszert. A kozmetikai tetoválás a hagyományos body art festékek helyett pigmentekkel történik, ezért sem lesz olyan tartós, mint egy igazi tetoválás. A sminktetoválás formuláit úgy állítják össze, hogy a szervezet több év alatt feloldja őket, ami azt jelenti, hogy a tartós smink végül teljesen kikopik, ha nem frissítjük őket.

Egy másik tényező, ami miatt a sminktetoválás csak félig állandó, az a nagyon sekély mélység, amivel a bőr alá viszik. A pigmentek a bőr felszíni rétegeibe rakódnak le, és a sejtcsere természetes ciklusa idővel tovább halványítja őket.

A legtöbb sminktetoválás eredménye körülbelül 2 évig tart, kivéve a fejbőr mikropigmentációját, amely hosszabb ideig is bírja. Csakúgy, mint a hagyományos tetoválásoknál, a sminktetoválás eltávolítása is lehetséges, de időbe telik.

A tartós smink eltávolításának 3 módja van, amelyek beváltak:

– Lézeres eltávolítás

– Sóoldatos eltávolítás

– Glikolsavas eltávolítás

Mindezek több kezelést igényelnek, amelyek között a bőr regenerálódásának időszakai vannak. Tehát ha úgy döntünk, hogy megszabadulnánk például a tartós szemöldök tetoválás eredményétől, tudjunk róla, hogy ez valószínűleg több hónapot vesz majd igénybe.

A tartós smink eltávolítása az évek során fejlődött, és végre léteznek olyan módszerek, amelyek valóban működnek. A hagyományos tetoválás eltávolításból jöttek létre, de alkalmazkodtak a sminktetoválás által területek érzékenységéhez – például az arc nagyon kényes terület, a bőr vékonyabb, mint a test többi részén, ezért az arc felületi kezeléséhez különleges szakértelem szükséges.

Van néhány olcsóbb és kevésbé agresszív módszer, de ezek kevésbé hatékonyak. Ide tartozik a helyi kémiai oldat eltávolítása, amelynek hatékonysága még nem bizonyított, valamint a mikrodermabráziós intenzív hámlasztás, amely egy pontig elhalványíthatja az eredményeket, de nem távolítja el őket.

Sminktetoválás 2023 minden lehetőség

letölthető E-book

Minden hasznos infoval, mielőtt döntést hozol