A szemöldöktetoválás hosszú utat tett meg. A tetováló tintát használó állandó tetoválásoktól a kifinomultabb, félig állandó kozmetikai tetoválásokig, amelyek helyett pigmenteket használnak.

Akár egy régimódi szemöldök tetoválást, akár egy elrontott microblading- vagy ombre-púderes szemöldök tetoválás eltávolítás van tervben, érdemes körbenézni pontosan milyen eljárások elérhetőek és milyen végeredmény várható az egyes tetoválás eltávolítás beavatkozások után.

1. Lézeres szemöldök tetoválás eltávolítás

A lézeres tetoválás eltávolítás már régóta használt technika a nem kívánt tetoválások eltávolítására. Nagyon hatásosnak bizonyult kozmetikai tetoválással, vagy tartós sminkkel is.

A fénysugár megtöri a pigment részecskéket amik egy szemöldök tetoválás soft powder részéből maradtak volna és a szervezet elnyeli ezeket. A végeredmény különböző tényezőktől függ, például mennyire telített a tetoválás, milyen pigmenteket használnak, valamint a bőrtípustól. Átlagosan 3-10 alkalomra van szükség, de vannak, akiken már az első alkalom után nagyszerű eredmények látszanak.

Az egyes kezelések között 6-8 hetet kell várnunk, amíg a bőr meggyógyul, hogy folytathassuk az elrontott szemhéj tetoválás vagy szemöldök tetoválás lézerrel történő eltávolítását.

2. Sóoldatos eltávolítás

A sóoldatot kézi szerszámmal vagy géppel a bőr alá helyezzük a pigment eltávolítására. Ez olyan, mint egy fordított microblading, hasonló módon történik.

A sóoldat só és víz, valamint egyéb összetevők keveréke, amelyek a pigmenttel együtt eljutnak a felszínre. A lézeres eltávolításhoz hasonlóan ez a technika is 3-10 alkalmas kezelést igényel. Attól függ, mennyire telített a szemöldöktetoválásunk, mennyire sok a pigment és milyen a bőrtípusunk.

A sóoldatos kezelések között körülbelül 8 hetet kell várni. A kezelés folytatásához a bőrnek teljesen meg kell gyógyulnia.

3. Kémiaioldatos kezelés

A kémiai oldatos kezelés során a glikolsav keveréket felvitele után egy szabályozott gyulladás keletkezik a tetoválás feletti bőrfelületen. Ezt az okozza, hogy a pigment vagy a tinta természetes módon szétesik, és új bőrnövekedéssel a felszínre vándorol.

A glikolsav oldatok elég hatékonyak lehetnek a kozmetikai tetoválásoknál, szemöldökön, szemhéj és a száj területén is, de nem annyira a tinta tetoválásoknál. Ezenkívül az érzékeny bőrű embereknek kerülniük kell őket.

A szemöldök tetoválás eltávolítása a szemöldök tetoválás árak mértékének megfelelő, alkalmanként 20-40.000 forintba is kerülthet. Bár az ajaktetoválás árak kicsit kevesebbe kerülnek, viszont eltávolításuk szintén jelentős anyagi terhet jelenthet.

Sminktetoválás 2023 minden lehetőség

letölthető E-book

Minden hasznos infoval, mielőtt döntést hozol