ÍGY LÉPJÜK ÁT „A HOZOTT ANYAG” KORLÁTAIT!

Aki sminktetovál, és megismeri vendégei történetét, van, hogy szeretné ,,felülírni” a szakmai lehetőségeket.

Manuális szisztéma, gépi technika alopéciára és tetoválás eltávolítás után

A Beauty Forum 2019/ 9. Számában megjelent szakcikk:
SZEMÖLDÖK RESTAURÁCIÓ

Aki sminktetovál, és megismeri vendégei történetét, van, hogy szeretné ,,felülírni” a szakmai lehetőségeket. Kihozni minden helyzetből a legjobbat. Vendégeinknek van egy belső tükre, amilyennek magukat látják és amilyennek látni szeretnék magukat. Sokan vágynak az érettségi tablós szemöldökükre. A LifeLike Systemmel ez megvalósulhat, ezért a LifeLikeBrows nem egy szálrendezési divatirányzat, hanem a LifeLike System szinte maga a szemöldök.

Aranymetszés-tervezés

A LifeLikeBrows segíthet az életszerű szemöldök megalkotásában, mellyel az eredeti vagy fiatalkori szemöldök újraalkotható, rekonstruálható. Hogy készül az élethű, életszerű LifeLike szemöldök?  Aranymetszés-tervezéssel felfedhetjük aszemöldök ķódot,az eredeti szemöldök formája, az eleve elrendelt hosszúság, vastagság, magasság és kezdőpont is rekonstruálható. Válasszunk megfelelő pigmenteket! Keressük meg a gyógyulás után az életszerű árnyalatokat.

Tipp: Használjunk legalább két, egymáshoz közeli, sötétebb és világosabb árnyalatot, amely a kopás folyamán is hasonló marad.   Elemezzük ki az eredeti meglévő szőrszálakat, és válasszunk ehhez közeli tűméretet és egy vastagabb tűt, amellyel kiemelhetjük a legdúsabb részeket és a legvastagabb szálakat. Válasszuk ki a pigmentek gépi vagy manuális implantálásának módját. Ha nincsenek szőrszálak, akkor a szőrszálak vastagságát és a szemöldök eredeti színét a természetes haj segít meghatározni. Így javíthatjuk a következő sminktetoválás lehetőségeit. Néhány évente a szemöldököt meg kell újítani. A sokadik generációs sminktetoválás megújítása bonyolult feladat lehet. A szemöldök-sminktetoválás a divat és a technika fejlődésével, változásával előfordulhat, hogy több, korábbi trendek szerint készült munka maradványain már nem lenne olyan szép a következő.

Gépi rekonstrukció: NaturalBrows. 

szemoldoktetovalas_magyarzsuzsapmuart

A régóta sminktetováló szakemberek jól tudják, az újabb és újabb sminktetoválás vagy egyre erősebb lesz, vagy ha megőrizzük az archoz illő finomságát, akkor egyre rövidebb ideig lesz tartós.

tetovalas eltavolitas_magyarzsuzsapmuart

RichBrows manuál és gépi kombináció, 3 eltávolítás és hormonkezelés után

Anamnézis

Húzzuk szét a bőrt, fedjük fel az előzményeket. Kevés vagy sok pigment alkotja a látható árnyalatot? Hány tetoválás volt? Milyen vastag rétegben vannak pigmentek a bőrben? Érdemes néhány tetoválásonként 1-2 koptatást végezni, így a régi pigmentimplantátumok kevésbé lesznek befolyással a következő munkánk legyógyult színére, tartósságára.

Heg és cicatrix (sebhely)

Hogyan hozzuk ki minden helyzetből a legjobbat, ha hegek és régi tetoválásmaradványok vannak a felületen? Az irhát érintő minden ártalom heggel gyógyul. Szakszerűtlenül túl mélyre vitt sminktetoválások vagy túldolgozott felületen is tapasztalható ez a jelenség.

szemoldoktetovalas_magyarzsuzsapmuart

Natural Brown gépi technikával készült szemöldök-rekonstrukció – 12 eltávolítás után, felül korrekció előtt gyógyult

Ha a bőr atrophiás vagy sorvadt, akkor szöveti szinten károsodnak a rugalmas rostok, a felszínen sorvadt hám található, a bőr járulékos részei hiányoznak. A hám és az irha elvékonyodott, a bőr kifeszítése során mederszerű bemélyedéseket mutat. A heges szemöldök ritkábban hipertrófiás vagy keloidos is lehet. A bőr minden egyes traumára emlékszik, emiatt hiányzik az egységes alap.  Ezért a heges bőrre elvállalt új munka nem pontosan kiszámítható, gyógyultan csak ritkán lehet tökéletes. LifelikeBrows elkészítése egy régi, rossz szemöldök-tetoválásra nem lehetséges. Nem kell nemet mondanunk, de a vendég türelme, következetes együttműködése elengedhetetlen. Először is szakszerű eltávolítást kell alkalmazni.

szemoldoktetovalas_magyarzsuzsapmuart

LifeLike manuál Brows 8 tetoválás eltávolítás után

Ha már nagyon régi a tetoválás, de mégsem kopott ki, vagy több réteg pigment van rajta, akkor érdemesebb türelmesen, következetesen kezelni. Minden beavatkozás egy újabb trauma, mindenképpen érdemes előtérbe helyezni a bőr károsodásának megelőzését az eltávolítások során. Használjuk a LifeLike Systemet arra, segítsük visszaadni a vendégeink önbizalmát. A LifeLikeBrows a legtermészetesebb módon ötvözi a szabályosságot a természet apró szabálytalanságaival, ezért e technikával életszerű és természetes hatást nyújthatunk, még a hegek jelenléte miatti apró tökéletlenségeket is elfedve.

Az esettanulmányok és minden munka a Magyar Zsuzsa PMU Art tulajdonát képezi.
Minden jog fenntartva ©

Sminktetoválás 2023 minden lehetőség

letölthető E-book

Minden hasznos infoval, mielőtt döntést hozol