Szemhéjtetoválás – neked mi áll jól?

Permanent make-up trend Inspiration

Szemhéj sminktetoválással érd el önazonos és sugárzó tekintetedet!

A MAGYAR ZSUZSA PMU ART-ban hitvallásom szerint alkotunk. A sminktetoválás szent küldetése, hogy önazonos és sugárzó legyen a tekinteted vele a nap minden percében, amikor csak tükörbe nézel. Akkor is, ha valaki szemüveget visel és nem szokott sikerülni jól a szemhéj napi sminkelése maszatolódás, felkenődés nélkül! Minden vonalnak tökéletesnek kell lennie, és minden részletnek harmóniában kell lennie egymással, hogy a végeredmény egy lenyűgöző tekintet legyen, vidám és huncut. Az alábbi esettanulmány képsorok megmutatják, hogyan érjük el a szimmetriát, akkor is, ha az egyik szem láthatóan kerekebb, és más méretekben látszik ki a felső szemhéj pillasorhoz közelebbi fele.

Viseld szemhéj sminktetoválásban is a színtípusodnak megfelelő árnyalatokat

Szakértőként tudom, és top csapatommal a közös munkánk során is naponta látjuk a példát, hogy a szemhéjtetoválás nem lehet csupán a sminknek egy tartós és művészi kifejezésmódja, a tervezésben mérnöki precizitás és szakértelem is elengedhetetlenül szükséges.

Művészi ihletés és mérnöki pontosság kéz a kézben segítik szépségedet a sminktetoválásban

Beleborzongok, amikor valaki „áthúzás” meg „átütés”-t kér. Milyen munkát feltételeznek ezek a kifejezések? „Lesz amilyen lehet” vagy „hozzuk ki belőle amit lehet” – Nem! Így ne is álljunk neki!

Plasztika vagy a sminktetoválás? Melyik legyen előbb?

Attól függ… Ha diszkrétebb sminktetoválást szeretnénk, akkor semmiképp nem szükséges várni, míg eljön a szemhéjplasztika ideje. Ha már a mútét hamarosan tervben is van, az 1, 2, 4, 5, 8, 9-es számú fotók a kollekcióban plasztia előtt is tökélesen megvalósíthatóak rizikó nélkül. A Hypnose, és RainbowEyes technikák, Black damon vonalak elkészítésével érdemes a műtét utánig várni. Ha később erőteljes hangsúly lenne a cél, de csak 1-2 év múlva esedékes a bavatkozás, akkor érdemes a az 5, 8, 9-es stílust választani, ami bizonyosan nem torzul, és később kiegészíthető, általakítható. Ha erőteljes és vastag vonalakat szeretne valaki, és már épp ideje felvarratni, akkor érdemes a plasztikával kezdeni. Műtét után 5 héttel már el is készülhet a szemhéjtetoválás a legkíméletesebb és legfájdalommentesebb módszerrel.

Megújulás nem éppen felújítással -Eltávolítások, forma javítások

Amiről szintén beszélnünk szükséges, az a migráció eltávolítása. A migrált pigment rendszerint egy-két alkalom alatt eltávolítható és a lepukkant vonalak helyett új fényes tekintetet varázsolhatunk sminktetoválással. Nem érdemes halogatni, mert a pontos tusvonal hatás szépen kivitelezhető. Ha régi tipusú, eleve kezdetleges technikával készült a tetoválás annak idején valahol, akkor is átalakítható a régi és pompázatos tushatást viselhetünk a megkopott régi tetoválófestékkel készült tintaszerú tetoválás helyett.

Esettanulmány: A fotón egy eleve szétfolyt tetoválást láthatunk, melyet gyógyult plasztika pután részben eltáolítottunk az előzetes tervezés szerint, majd éles tushatású vonalat készítettünk sminktetoválással.

Biztonságodért a tervezés tűpontos módszertanát alkalmazzuk, melyet magam kísérleteztem ki.

Íme egy Esettanulmány, amikor nem csak a fekete az előnyös. A képsorokon látható RainbowEyes tervezése és elkészítse előtte-friss step by step és gyógyult sminktetoválás finomhangolás nélkül eltérő méretű és formájú szemhéjon.

  1. kép előtte: bal szem kerekebb, magasabb, jobb szem laposabb ívű

2. kép: tervezés után

A 6 pontos tervezés a szimmetrikusnak látszó szépségért 

A 6 pontos méréstechnikával készült terv után több tényezőt is figyelembe kell vennünk még. Optikai teszteléssel kideríthetjük, mely asszimetrikus vonások torzítják a kiméréssel elhelyezett vonalak optikai szimmetriáját.

Ilyenek lehetnek asszimetrikus hozott tulajdonságok torzíthatjájk a tökéletes szimmetriát:

⁃ A jobb és bal külső szem zúg néha eltérően mélyen helyezkedik el,
⁃ időnként a magassága vízszintben sem egyforma.
⁃ Néha az egyik szem nagyobb, a másik kisebb
⁃ máskor az egyik szem kerekebb, a másik hosszúkás.
⁃ Hosszú kontúrvonalaknál fontos tényező, ha a mimika az egyik oldalon felfelé húzza a szemöldököt, magával húzza a szemkontúr végét.

A színtípusodnak megfelelő árnyalatok viselésével szépséged hiteles és varázslatos lesz.

3. kép: kontúr kialakítása

4. kép: kontúr és satír step by step 4.

5. fázis: Rainboeyes tricolor gyógyult, korrekció nélkül

Minél hosszabb a szemhéjtetoválás vonala, annál nagyobb hangsúlyt kap a sminkes szempontjai mellett a mérés és a két szem helyzetánek, formájának az összehangolása. Azonban még a különleges design esetén is az elsődleges szempont mindig a szimmetria. Ezért elengedhetetlen a viszonyítási pontok meghatározása és az apró eltérések figyelembe vétele mind a kérdőjelek, mind 2D-ben vizsgálva, mind 3 D-ben ellenőrzés tekintetében.

Kerülni kell a mérleghinta effektust

Kerülendő hiba, ha viszonyítási pontként a külső szemzug és a kontúr vonal behatárolt szögét vennénk figyelembe, akkor az ugyan abban a szögben meghosszabbított, és hangsúlyozott szemív a két oldalon egészen más irányt mutatna és ezzel csak fokozná az asszimetria érzetét.

Ugyancsak kerülendő hiba lenne, ha a ráncolódó felső szemhéjon vastag szemhéj kontúr a legnagyobb mérnöki precizitással kimérve készülne, az rendszerint asszimetriát mutatna,
A szemhéj a nyíló redőben néha ráncolódik, ezért a vastag egzakt vonalak gyürődhetnek. Természetesen a szemhéj formai eltérései miatt esetleg a jobb és bal szem eltérően ráncolódik, ezértnem látszana egyformának. Biztos és dekoratív lehetőség ilyen esetben a Hypnose és RainbowEyes a finom satír technikája.

A kimérés során számos tényezőt figyelembe kell vennünk, mint például a jobb és bal külső szemzúg eltérései, vagy akár a szemek magasságának különbségei vízszintben. Ezek a kis részletek dönthetnek arról, hogy a végeredmény mennyire harmonikus lesz. Fontos megjegyezni, hogy kerülni kell a mérleghinta effektust, mivel ez csak növelné az asszimetria érzetét.

Felkutatjuk a legjobb árnyalataidat.

Fanni szőkés-barna szempilláihoz a szuper fekete kontúr helyett a barnás RainbowEyes technikát választottam, mert bársonyként összesímul a szemével a finom barnás árnyékoló sminktetoválás. A szimmetria itt is fontos feladat volt kiváltképp a kontúr hossúsága miatt.

Amikor előnyére fordítjuk a hátrányát

lepukkant és elrontott szemkontúr javítása is lehetséges

Esettanulmány: Több laseres kezeléssel elhalványítottuk az alsó szemhéj bogyószerűen kezdődő kék foltját, és Rainbow technikával kreatív top csapatunk új vidám tekintetet varázsolt vendégünknek. Az alsó szemhéj csk fonom satír hatást kapott, hogy ne legyen túl erőteljes.

Nem fáj! MagicEyes Video itt:

Erre képes, ha kihangsúlyozzuk a szem és szemöldök egységét:

Esztétikai műtét után is még tökéletesebb megjeleenést biztosítunk.

Ráhangolódunk vendégünkre, és egyedi szépségét hozzuk elő. Nagyon fontos a vendégünk személyiségét is megérezni, és a tervezést a lehető legpontosabban megmutatni, milyen lesz. A sminktetoválás csak akkor kezdődhet el, ha a terv 100%-osan tetszik.

Lefoglalom a sminktetoválást

Különleges szépségeddel bűvöld el a környezetedet és zsebeld be az elismerő pillantásokat!

Te regisztráltál már a sminktetoválás mágikus világába?

szerző: Magyar Zsuzsa sminktetováló és kozmetikus mester

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Címkék

Sminktetoválás 2023 minden lehetőség

letölthető E-book

Minden hasznos infoval, mielőtt döntést hozol