Milyen készségek szükségesek a sminktetováláshoz? Először is szükséges a vizuális látásmód, a rajz- és grafikai készség. Emellett fontos éreznünk az arc karakterisztikájának aranyszabályait (x)

Látni kell magunk előtt a tervet, elsősorban tehát a vizuális látásmód a legfontosabb a munkánk során, hogy végül művészi alkotás kerülhessen ki a kezünk alól.
Másik fontos tényező, hogy Ismernünk kell a megfelelő technikát, és azt pontosan be is kell tartanunk – a megfelelő koordináláshoz szükséges a figyelem összpontosítása és a nyugodt, kiegyensúlyozottság. A mozdulatokat az agy kontrollálja, míg a szem és a kéz koordinációjával elkészül a vázlat, majd a mestermű.

Gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni!

Egy új technika biztos elsajátításához sok-sok gyakorlásra van szükség. Az elején még nehézkes mozdulatok később differenciáltabbá, könnyebbé vállnak, végül automatizmussá alakulnak. A mozdulatok folyamatos gyakorlása által fejlődik a finommotorikai készség, így egyre egyenletesebb vonalakra, egyre biztosabb kézmozdulatokra leszünk képesek, megfelelően szabályozva a lendületet, a nyomást és a ritmust.
Eleinte nagyon pontosan kell minden mozdulatot megtervezni, irányítani – később az automatizmussá válás során az agy emlékezni fog a megfelelő mozdulatokra, és automatikusan irányítani fogja a kezünket.

Gyakorlatorientált, kreatív, művészeti képzés

Speciális módszerekkel hatékonyabban teljesíthetjük a tanulás második fázisát, így sikeresebben csiszolhatjuk, mélyíthetjük mozdulatainkat. Mindez visszahat a vizuális látásmódunkra, ezáltal fejleszti a kreatív gondolkodásunkat is.
Az általam kifejlesztett képzési módszerrel az első fázisban maximálisan irányított gyakorlás folyamán igyekszem a hibákat megelőzni, hogy ne rögzülhessenek rossz mozdulatok. Az intenzív elméleti képzés után a mozdulatok begyakorlásával, rögződésével, a finommotorika fejlesztésével a vizuális készségek tovább csiszolódnak. Mindennek köszönhetően az eltérő alapokkal és különböző szintről induló hallgatók igen hasonló tudásszintet érnek el végül.

Okos képzés

2019 az „Okos képzés” éve, amikor a 2+88 napos képzés első 2 napja után a tanultakat a gyakorló kollégákkal azonnal továbbfejlesztjük. Folyamatos online konzultációval állunk a hallgatók rendelkezésre, hogy az eredeti módszer átörökítése értékes tudást nyújthasson.
Nagyon fontos, hogy a gyakorlást sohasem szabad abbahagyni, hiszen a megszerzett készségek vissza is tudnak fejlődni.
Elsősorban a 2019-ben sikeressé vált, saját, egyedi technikáinkat oktatjuk, melynek tökéletes elsajátítása megkülönbözteti végzőjét a nagy átlagtól.

„LifeLike”-hatasú szemöldök

2019-ben a sminktetoválásban a direkt kontrasztok helyett az árnyalt, sminkelt hatás elérése a cél, és a „LifeLike”-hatasú szemöldök.
Ezért már a startképzéseken is – az alapvető iskolai tananyagon felül – a művészi szemlélet átadásának módszerével oktatunk.

Speciális, saját fejlesztésű technikáink:

A „LifeLike RichBrows” valójában nem más, mint a „PowderBrows”-hatás kialakítása a szálak előzetes pigmentálásával. Az oktatás során fókuszálunk a gyógyult eredmények elemzésére is, ezért már a (modulonként 2+88 napos) startképzésekre is saját modelleket várunk.
Egy-egy munka tökéletes elkészítéséhez több tűmodult alkalmazunk, ezért fontos hogy megfizethető és minőségi rendszert adjunk át, amely könnyű és segíti a biztonságos pigmentálást.

„RainbowEyes és Hypnose” – A technika tökéletes elsajátításának segítségével, valamint a vizuális gondolkodás fejlesztésével képesek lehetünk a sugárzó tekintet megalkotására.

„Brilliantlips és Akvarel” – Ezzel a fullpigmentálás terén két, különlegesnek számító technikával nem csupán a szabályos ajkak precíz elkészítése, hanem az árnyalatok játékával a magával ragadó szépség megalkotása a célunk.

Képzéseinken két különböző szintet igazoló oklevél szerezhető meg.

Forrás: www.beauty-forum.hu

Sminktetoválás 2023 minden lehetőség

letölthető E-book

Minden hasznos infoval, mielőtt döntést hozol