Akinek a szemöldöktetoválás frissítés biztosan évente szükséges

A faggyútermelés és egyéb tényezők együttes hatása a szemöldök tetoválás tartósságára

Rosacea – olajos bőr alapkombináción
A szemöldök tetoválások tartósságát számos tényező befolyásolja, köztük az olajos bőr faggyútermelése, a rosacea, valamint az előzetes nem megfelelő tetoválások és azok újratetoválásinak szükségessége. Ezek a tényezők külön-külön és együttesen is hatnak a pigmentek élettartamára és a gyógyult színek árnyalatára.

Javító Szemöldöktetoválás Több Eltávolítás Után

Az ismételt tetoválás eltávolítások és az előtte túl mélyre tetovált nem megfelelő tetoválás okozta traumák jelentős hatással vannak a bőr állapotára és a későbbi tetoválások tartósságára:

 • Hegek és Bőrsérülések: biokémiai és régi fajta lézeres tetoválás eltávolítások hegeket okozhatnak, amelyek csökkentik a bőr pigment befogadóképességét.
 • Tartósság és Pigmentek Szürkülése: Az erőteljes pigment bevitel ugyan biztosabb tartósságot eredményezhet, de gyakran a színek szürküléséhez vezethetnek.

Rosacea és Olajos Bőr Kombinációja

A rosacea és az olajos bőr kombinációja különösen kihívást jelent a szemöldök tetoválás tartóssága szempontjából:

 • Rosacea Hatása: A rosacea folyamatos vérbőséggel jár, ami felgyorsítja a pigmentek eltávolítását a bőrből. Az aktív rosacea esetén a bőr élénk piros árnyalatú, míg a passzív rosacea lilásabb színű, mindkettő hideg tónusú. A rosacea kapillárisai a pigmentek alatt helyezkednek el, és a fokozott vérbőség miatt a pigmentek gyorsabban kopnak.
 • Olajos Bőr Hatása: Az olajos bőrön a folyamatos faggyútermelés fokozza a pigmentek elmosódását és gyorsabb kopását. Az ilyen bőrön a tetovált pigmentek gyakran feloldódnak és a bőr felszínére kerülnek.

A Bőr Alapszíne és Gyógyult Árnyalatok

A bőr alapszíne és tónusa jelentősen befolyásolja a sminktetoválások gyógyult árnyalatát:

 • Meleg és Hideg Bőrtónusok: Az alapszín meghatározza a végső árnyalatot; melegebb bőrtónusok melegebb gyógyult árnyalatot, míg a hidegebb bőrtónusok hidegebb árnyalatot eredményeznek.
  Rosacea Hatása: A rosacea miatt a bőr hideg tónusúvá válik, ami minden színt hidegebbnek láttat.

Az Olajos Bőr és a Tetoválás Tartóssága

Az olajos, zsíros bőr tulajdonságai jelentősen befolyásolják a szemöldök tetoválás tartósságát:

 1. T vonal és Faggyútermelés: A szemöldök az arc T vonalán helyezkedik el, ahol a faggyúképződés intenzívebb. A folyamatos faggyútermelés es a bór felszínre áramlása révén a tetovált pigmentek kopását is fokozva.
 2. Tág Pórusok: Az olajos bőr tág pórusai elmosódottá tehetik a finom szálakat, amelyek bevastagodnak és szétterülnek.
 3. Lazább Szerkezet: Az olajos bőr lazább szerkezetű, ami miatt a pigmentek egy része mélyebbre süppedhet idővel, és szürkének, színtelenebbnek és mosódottabbnak látszik idővel.

Miért a Satíros PowderBrows Technika a Legjobb Választás

Van azért jó lehetőség, mely a modern satíros technika. Például a PowderBrows, kiváló választás lehet az olajos bőr esetén:

 1. jóval több pigmentet juttathatunk be, mintha szálakat húznánk, ezért várhatóan sokkal tartósabb lesz – ami különösen jól jöhet a zsíros bőrnél, hiszen minden technikát gyorsabban koptat más bőrtípusokhoz képest
 1. finomabb színeket választhatunk a púderezéshez, mint a szálak színe, a süppedés és terülés kevésbé érinti, megfelelő erősséggel bejuttatva.
 2. Olyan mélységet és pigmentet választhatunk mely pigmenteket eredményesen mélyebbre juttathatunk és kevésbé terülnek és amelyek jobban ellenállnak a faggyú hatásainak.

Utókezelés és UV Védelem

A szemöldök tetoválás tartósságának megőrzése érdekében elengedhetetlen az alapos utókezelés és az UV védelem:
A rendszeres alapos, nem savas vagy hámlasztó hatasú tisztítás nincs a tartósságra negatív hatással, de peelingezés során érdemes kikerülni a tetoválást.

UV Védelem: Az UV sugárzás káros hatásai ellen védeni kell a tetovált területet, hogy megőrizzük a pigmentek tartósságát.

Név

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Címkék

Sminktetoválás 2023 minden lehetőség

letölthető E-book

Minden hasznos infoval, mielőtt döntést hozol