A hosszabb, komplikáltabb munkákra, utolsó pillanatos lemondásokra felárat kell számolnunk

Sajnos rendkívüli mértékben elszaporodtak az utolsó pillanatos lemondások, módosítások. Sajnos egyre többen az időpontjukat nem jegyzik meg, a visszaigazoló e-maileket ők nem olvassák el, az időpont emlékeztető e-maileket szintén nem olvassák. Egyre gyakoribb az utolsó pillanatos lemondás betegségre való hivatkozással, ami sajnos az esetek 50%-ában kiderül, hogy csak kifogás.

Mindent bevetünk a tökéletes eredmény érdekében, mert azt akarjuk, hogy a legjobban sikerüljön minden sminktetoválás

Egy konkrét példa

11 napja készült ez a szájtetoválás, és korrekció még nem volt (fényképen filter nincs), a sminktetoválás célja abszolút természetes és csodaszép száj volt. A Fordyce foltokat el is eltakarta. (az első 2 hétben kötelező UV védelmet a vendégem láthatóan nem tartotta be.) Nem a fájdalommentes technikát választottam, mert a Fordyce foltok fedése speciális feladat.

A képen a konkrét példa, a Fordyce foltos száj előtte és 11 napos, éppen gyógyult sminktetoválást láthatjuk.

Miért lett volna reális a konkrét esetben magasabb ár?

  • Munkaidő: Nem érvényesítettem a 2,5 óra helyett 1,5 órával több, összesen 4 óra 6 perc munkámért, melyet csak és kizárólag a vendégre fordítottam, és ebből mindössze kb. 10 perc ment el fényképezéssel stb.
  • Ezúttal nem azzal a kevert színnel dolgoztam, amit a vendég hozott rúzsa alapján kevertem, hanem a vendég kérte hogy még annál is világosabbat tegyek, de persze félúton már biztos volt, hogy váltani kell. A szakember azért szakember, mert ő tudja, mit használjon a kívánt gyógyult eredményhez.
  • A sokan talán végig csinálták volna vendég utasítása alapján, és hagyták volna levonni a vendégnek a konzekvenciát gyógyulás után. Én sajnos nem ilyen okos vagyok, mindenképp sikerre és eredményre vagyok programozva.. Az elkészítési idő ezért hosszabbodott jelentősen.
  • Több anyagot és eszközt használtam, több pigmentet, segédanyagot, zsibbasztót és több tűmodult használtam.
  • Speciális feladat: A speciális feladatért sem számítottam felárat.
  • Késés: A vendég elkésett 45 percet, így összesen 4 óra 51 percet álltam rendelkezésre.
    Mindössze beauty Pack kedvezményt nem vontunk már a normál árból
    díjmentesen adtam következő időpontot a szemöldök tetoválás korrekcióra is, mely időkeretét. Is felhasználtam a szájtetoválásban

Az érték csak akkor érték, ha értékelik

Azt gondolhatnánk, hogy ha valaki maximális gondosságot és a képességeinkhez mérten a legjobb eredményt kapja, azt minden vendég respektálja. Bár néha feleslegesen törjük magunkat, nem mindig így van. Sajnos magyarázkodnom kellett, miért nem tudok sajnos 2 óra 20 perc túlórát felvállalni aznap, és miért nem tudok ott maradni este fél 8-ig ( 17.15-ig volt a rendes munkaidőm, ez a beszélgetés 18.00-kor zajlott.)

Néha, azok után, hogy 45 percet késett valaki, még elvárná, követelné a 2 óra 20 perc túlórát, mert ő már aznapra megoldotta a gyermekfelügyeletet! Itt már nincs tisztelet.

Miért szükséges az árkorrekció?

A szakértői munka értéke

Kérem, mindenki nyugodjon meg, nem fogok változtatni a munkamódszeremen. Ha valakit elvállalok, mindenképpen igyekszem a tökéleteset nyújtani számára adottságaihoz mérten. De a fenti eset elgondolkodtató. Ma már sok szakma, mint például a weblap szerkesztők, ügyvédek, pszichológusok, üzleti tanácsadók, egyes szolgáltatók stb., perc alapon számláznak.

Ha ott vár a következő vendég, akkor jogos lehet:

a műkörmösöknél 10 perc késés egyszerűbb díszítésre marad csak idő
a fodrásznál aznap nem lesz olyan habos a szárítás,
a kutyában csomók maradnak
a masszírozás rövidebb lesz.
a tanácsadó pedig kiszámlázza 40 percre a 60 percet.
a Bowen therápia rövidül…

A sminktetoválást nem lehet félkészen abbahagyni!

A sminktetoválás néha tovább tart mint két és fél óra, és van hogy késik a vendég -30 percet, de ettől még nem küldhetjük el, mert a további két óránk is kiesik.

A sminktetoválásra megérkezéstől számítva kb. 40 perc múlva kezdődik aktívan, mert első lépésben szükséges az adminisztráció, a peeling, a zsibbasztás. Még most sminktetováló nem dolgozik tevőlegesen a felületen de a szükséges előkészítésnek le kell zajlania. Ha 11- re érkezik valaki, akkor 3/4 12-kor tudunk tevőlegesen elkezdeni dolgozni. A sminktetoválás bruttó ideje alapesetben két és fél óra.

Milyen tényezők hatnak egy munka önköltségre?

A szájtetoválást 20 év tapasztalattal 2013-ban mesterként készítettem. 11 évvel később, 11 évvel több tapasztalattal és messze magasabb működési költségek mellett, ma már 31 év tapasztalattal mindössze 20%-kal vállalom többért, és ebből jön le 10-30% VIP kedvezmény.

2013-ban egészen más volt a pénz értéke. A 8 órás minimálbér 114000 Ft volt akkor. Ma a 3-szorosa. 2013 óta is igyekszem még jobbat nyújtani, És természetesen rengeteg fejlesztésünk volt már azóta.

Több fajta gépbe beruháztunk. ezekhez számos tűmodul áll rendelkezésre minden munkához, a személyre szabott legtökéletesebb eredményért.
Pigmentek terén minden márka másban jó, és az igényeink is másak, ezért organikus és nem organikus teljes pigment sorozatokból is van 2 és 3. Így jóval magasabb a készletekben a befektetés.
A közös munkát színelemzéssel, színtanácsadással kezdjük, hogy tuti a legjobb árnyalat készüljön gyógyultan majd. Szájtetoválás képzésekre beruháztam azóta 2500000Ft-ot.

Eddig a sminktetoválásra fordított idő – bármilyen hozott adottság, komplikáció, vagy „elfelejtettem mondani de menet közben kiderült ” kontra-indikáció, esetleg jelentősebb késés esetén felárat nem számítottunk fel.

Piaci körkép

Látom, kevesebb tapasztalattal rendelkező, kevesebb képzésen pallérozott kollégák is régen elhúztak az árakkal.

Marketingesek azt mondják, ha te vagy a legjobb, legyél te a legdrágább! Én ezt a nézetet csak részben osztom… szerintem a szolgáltatás árának az értékét kell tükröznie. Egyes versenytársak túlkapásait nem szabad figyelembe venni. Van olyan mester, aki 240000 Ft-ért vállal szájtetoválást 2,5 munkaórát alapul véve. Mindenki maga dönti el, mi a túlzás. Bizonyosan nem a 2/3-a a tudásom a fent említett kollégához képest. :-).

Milyen tényezők hatnak még, amiért az áremelésről szükség van?

Számos esetben, nem is hinnétek, de napi szinten legalább 1 esetben két és fél óra kiesett idő jelentkezik azért mert valaki nem jön el az időpontjára. Napi egy meg nem érkezett eddig összesen 12 és fél óra kiesést eredményez egy héten. Ehhez jön hozzá néhány meg nem érkezett konzultációs vendég, utolsó pillanatban lemondod és módosított lézerkezelés, meg a telefonálgatások, a hírtelen lemondott vendég helyére… és ki is jön egy kolléga egy héten elvesztegetett két teljes munkanapja., ami egy hónapban 8 teljes munkanap! Az alábbi fotón látható, van, hogy még karcosabb a lemondogatás jelenség.

Mikor szükséges új szolgáltatási díj, és mikor nem szükséges?

A Szolgáltatási díj első részlete a munkaidő lefoglalásakor esedékes, és nem jár vissza, amennyiben a vendég nem érkezik meg.

Szigorodnak a szabályok betegség re való hivatkozás esetén

Ha valaki megbetegszik arról természetesen nem lehet. Erre az esetre jóvá írjuk az összeget, ha valaki úgy dönt, hogy elküldi a táppénzes papírját (nem a diagnózist!!!) és a szolgáltatást megelőzően legkésőbb 24 órával már emailben megkapjuk az információt, legkésőbb 5 nap múlva a táppénzes papírt. Így van lehetőségünk megmenteni a hirtelen kieső munkaórákat, más valakit beírni a kieső munka órákra.

Minden lemondás esetén időarányos költség jelentkezik szalonunk számára

Ha valaki last minute foglal kieső munka órákat betöltve, abban az esetben a szalon mindenképpen lemond a nyereségről, de a munkatársaink munkaidejét megmentjük, így köszönetképpen 20% kedvezményt biztosítunk.

Az új árstruktúra

Mostantól a szájtetoválások árát a hozzám hasonlóan tapasztalt mesterek áraihoz szükséges igazítanom. Továbbra is várom szeretettel kedves vendégeimet.

Természetesen kreatív top csapatom csodálatos munkákat készít, és az ő áruk nem változik.

Etika és szabályok a foglalásokra

Foglalások és késések kezelése

Ha valaki nem jön el a megbeszélt időpontjára és ezzel két és fél munkaóra hirtelen kiesik, haszontalanná válik, ez azt vonja maga után, hogy új szolgáltatási díj előleget szükséges fizetnie.

Természetesen van olyan, hogy másként alakult, valami fontosabb volt, valaki érdekei szerint az a nap másra kellett, és persze még elfelejtette lemondani is…viszont elnézést kérek, lehet, ez nem mindenkinek tetszik: – de a normális az, hogy a kiesett időre jutó állásidő költségét nem a szolgáltatónak kell benyelnie, hanem aki a kiesést okozta, annak kell megfizetnie.

Elvárt a szolgáltatóra nem rácsapni a telefont, amikor erről szó esik. Mi ez már? Lefoglalni fél napokat aztán nem megjelenni és utána még megsértődni meg sértegetni a szolgáltatót? Fordított esetben ugyanaz vendég mit tenne?

Új foglalás esetén is marad veszteség, mert az újra megfizetett előleg, rezsiköltség nem egyenlő az elmaradt bevétellel

De van még itt valami! Valójában a szolgáltató kiesett munkaidejében kiesett bevételt tekintve kinek kell a veszteséget vállalnia? Nemrég egy vendég nem érkezett meg egy szájtetoválás korrekcióra és egy új szemhéjtetoválásra és aznap pár órával előtte jelezte e-mailben hogy beteg.

Amikor felhívtam a vendéget telefonon, eléggé sértően és pikirten kommunikált.

Nem nagyon érdekelte, hogy négy fél órám ment tönkre az nap és az email észrevételétől 2 óra múlvára már várólistáról sem tudok senkit behívni.

Szerinte teljesen rendben van , hogy merem megkérőjelezni- ha ő azt mondja, hogy beteg. Amikor említettem az igazolás lehetőségét hogy ne kelljen új foglalást fizetnie, akkor tekert egyet a potméteren😂. Mert mit képzelek, de jó, majd hoz igazolást. Ezt meg is kaptuk egy héttel később mely egynapos Igazolás volt taj szám nélkül – és nem táppénzes papír, csak az hogy azon az egy napon kezelés alatt állt. 😀😀👍🏼. Ilyet ugye még bármelyikünk tud kérni a házii orvosáttól, bármelyik napra bármilyen okkal. Több, mint fél napomat tönkretette aznap a kedves vendég. Viszont megírta, hogy ő nem hajlandó újabb foglalást fizetni, mely összege 20 000 Ft területenként (ebben nincs munkadíj, vagy elmaradt nyereség. Ezzel a kedves vendég azt kívánta érzékeltetni, hogy az én munkaidőm, vagy a szalon kiesése neki nem számít és elküldte a saját munka óradíját, 296 000 Ft mérnökként óránként😂👌👏👏. ) Nem ez így nincs jól!

Finomhangoló korrekcióra érvényes szabályok

A finomhangoló korrekció is 1,75 munkaóra alapesetben területenként, és azt a.célt szolgálja, hogy a végeredmény tökéletes legyen. A korrekciót kifizetjük az árban, és éppen arra az időre béreljük ki a szakember munbkáját, amit lefoglatunk. Majdnem 2 óra plusz, ha új időpontot kell adni, ezért aki a korrekciós időpontjáról feledkezik meg, vagy “lebetegszik” 1 órával az időpontja előtt, annak is szükséges lesz új foglalást fizetnie. Az érvényes szabály, hogy három munkanapon kívül lehet kötbérmentesen módosítani.

A “majdnem” az azért nem lesz pont olyan

Megtörténhet, hogy elsőre tökéletesnek tűnik a sminktetoválás, de akkor is érdemes a finomhangoló korrekcióra eljönni, mert tartósabb is tökéletesebb lesz. ( Kivéve a 2:1-ben munkák, ha tudjuk, nem lesz lehetőség 2. találkozásra, de ez esetben az 1. alkalom hossztabb.) Mindezek ellenére valaki úgy gondolja, hogy így is jó, arra kérjük, mondja le időben, hogy másnak átadhassuk a helyét.

Emberi tényezők

Bizony, a sminktetováló is ember, akinek szintén van szerencsés esetben családja és magánélete. Egyrészt nem várható tőle két és fél óra túlóra kötelezően önként vállalt alapon, másrészt a kiesett munkaóráit ugyanúgy meg kell téríteni, mint egy masszőrnek, műkörmösnek vagy pszichológusnak, bowen therapeutának..

Előfordul, hogy valakinél változik a programja, és másik időpontot szeretne kérni. Nincs azzal semmi probléma, ha három munkanapon kívül szól, és ezzel lehetőséget kapunk betölteni a megüresedett munkaórákat várólistáról. Viszont ha valaki nem érkezik meg a megbeszélt időpontjára és ezzel két és fél, esetleg öt munkaórája veszik kárba egy kollégának, abban az esetben is szükséges új foglalást fizetni.

Továbbra is számíthattok ránk

Nem akarunk tüskéket növeszteni, és nap mint nap frusztrálódni, inkább rendet teremtünk. Csapatom nevében is köszönöm , hogy mindezt vágigolvastátok, és a megértést és a támogatást.. Célunk mindig is az volt, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújtsuk vendégeinknek, és ezen nem fogunk változtatni. Telve alkotás vággyal továbbra is szeretettel látunk.benneteket.

Szerző: Magyar Zsuzsa

.

Értesítést kérek, ha új blog cikk jelenik meg.

Név

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Címkék

Sminktetoválás 2023 minden lehetőség

letölthető E-book

Minden hasznos infoval, mielőtt döntést hozol